our blog

Lesvos Food Fest 2018: Μετράμε αντίστροφα για τη μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας

Το μεγάλο φεστιβάλ γαστρονομίας της Λέσβου επιστρέφει για 2η χρονιά, από τις 5 έως και 15 Ιουλίου με μεγαλύτερη διάρκεια, περισσότερους καλεσμένους και εκδηλώσεις σε όλο το νησί!

Οι περιοχές Μυτιλήνη, Καλλονή, Αγία Παρασκευή, Μόλυβος, Πέτρα, Λαφιώνας, Γέρα και Ερεσός σχηματίζουν ένα σταυροδρόμι γεμάτο γεύσεις και αρώματα, όπου προβάλλονται δυναμικά τα γαστρονομικά ήθη, έθιμα και προϊόντα της Λέσβου! 

Ο Κωστής Κωστάκης θα μας παρουσιάσει σπιτικές πίτες με τοπικά υλικά,  ο Αλέξανδρος Παπανδρέου συνδυάζει το ψάρεμα, με το πάστωμα, την καπιράδα και το Λεσβιακό ελαιόλαδο, ο Ηλίας Μαμαλάκης θα δημιουργήσει με σύκο Ερεσού, η Ελένη Ψυχούλη και η Ιωάννα Σταμούλου θα κεντήσουν τοπικές συνταγές, ο Χρήστος Χουσέας θα μας ετοιμάσει μίξεις τοπικών ποτών με νότες 60s’, η Νικολέτα Μακρυωνίτου θα μας συστήσει τα κρασιά του Βορείου Αιγαίου και το “Μπορούμε” θα μας ευαισθητοποιήσει στο μείζον θέμα της σπατάλης φαγητού στον πλανήτη.

 

 

 

 

 

 

 

Τις κατά τόπους δράσεις καθώς και όλη την  διοργάνωση θα καλύψει δημοσιογραφική  αποστολή ενώ θα παραβρεθούν εκπρόσωποι των χορηγών και υποστηρικτών του Lesvos Food Fest.  

To Lesvos Food Fest στηρίζει και φέτος δυναμικά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Γ.Σ.Ε.ΒΕΕ και έχει παράλληλα την υποστήριξη και είναι υπό την αιγίδα της Γενική Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της ΠΟΕΣΕ.

Ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου και το Σωματείο Εστιατόρων & Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου,  οργανωτές του φεστιβάλ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους συνεργαζόμενους εταίρους για τις παραγωγικές, συναντήσεις, συζητήσεις, ιδέες, συνεργασίες που ακολούθησαν μια θετική πορεία από τη μέρα λήξης του 1ου Lesvos Food Fest. Το αποτέλεσμα είναι ένα πρόγραμμα πλούσιο σε δράσεις που συνδέουν το παρόν με το παρελθόν και γεύονται το μέλλον της γαστρονομίας του νησιού μας και αποδεικνύουν ότι όταν υπάρχει αληθινή πρόθεση συνεργασίας όλα είναι εφικτά.

Οι συνεργαζόμενοι εταίροι είναι το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγία Παρασκευή, ο Φορέας Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλλονής, η ΚΟΙΝΣΕΠ «ΜΟΔΟΥΣΑ» στην Γέρα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας, το Σωματείο Εμπόρων και Επαγγελματοβιοτεχών Πέτρας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαφιώνας «Άγιος Αλέξανδρος» και το βιβλιοπωλείο Book and Art στην Μυτιλήνη.

 Συνολικά το 2ο Lesvos Food Fest απαριθμεί:

 • 2 οργανωτές
 • 8 συνεργαζόμενους εταίρους
 • 7 συνεργαζόμενοι φορείς
 • 11 ημέρες
 • 18 δράσεις
 • 20 χορηγοί & υποστηρικτές
 • 10 καλεσμένους chef, γευσιγνώστες, οινολόγους και mixologists
 • 40 παραγωγούς της Λέσβου και  που προσφέρουν και παρουσιάζουν τα προϊόντα τους στα πλαίσια των δράσεων του φεστιβάλ
 • 60 επιχειρήσεις προσφέρουν ειδικά σχεδιασμένα μενού «ούζο με μεζέ» και 7 επιχειρήσεις στην Ερεσό προσφέρουν «Ερεσιώτικο πρωινό»
 • 11 οινοποιία  του Βορείου Αιγαίου
 • 11 ποτοποιίες ούζου της Λέσβου

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ, που μπορείτε να δείτε εδώ.


Η ομάδα μας επιμελείται την online παρουσία του Lesvos Food Fest, που περιλαμβάνει τη σχεδίαση της ιστοσελίδας του φεστιβάλ και τη διαχείριση των λογαριασμών του στα social media. Οι συνεργάτες μας στο K44 Design Studio, εκτός από τον σχεδιασμό της εταιρικής ταυτότητας ανέλαβαν και τον σχεδιασμό όλων των εφαρμογών και του φετινού φεστιβάλ.

Μπορείτε να δείτε και άλλα projects της Quidro εδώ, όπως επίσης και τις υπηρεσίες, που προσφέρουμε εδώ.

Back to top